Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Wednesday, May 25, 2011

NAK KEJE.....WUWUWUWU~~



semenjak cuti sem nih...cuya kebosanan....ketakde duitan...wuwuwu~~ 





(padahal baru seminggu dok umah...)





bila dok umah nih...kemalasan cuya semakin meningkat...wahahaha...





so, cuya pon terpikir nak cari keje....




cuya pon request la kat ayah hasrat di hati nih~~





cuya: ayah, nak keje...
ayah: tak payah laaa...dok umah tunggu ayah balik jek..takpon alang2 tolong ayah kat kebun sawit sudah....
cuya: tapi takdo duit~
ayah: ayh bagi jek duit..sehari singgit..boleh??hehehe..(^__^)
cuya: huuu...boleh jelaa...waaaaa.....!!!!






ok...ayah tak bagi cuya keje...<hurrrmmmm......>










p/s: ablong suh blaja masak...t nk kawen snang...ok cuya blaja masak....ergggggghhhhh~~

Monday, May 23, 2011

KONVOKESYEN YG BEST~~~

tanggal 21 Mei 2011 merupakan detik bersejarah wat cuya...








HARI KONVOKESYEN CUYA...!!!!!!!





hahahahhaa....( tu jek yg mampu cuya katakan~)



maleh nak ckp manyak...meh tengok pic2 nih..




jeng3x.....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
\\\
ciap2 nak g konvo...ececece~~




erkkk...ni ke dak nk konvo tuh??




cuya bergambar dgn kawan2...



muka suci dalam dewan



alamak!! pekehei muka burok bebeno nih??






antara hadiah & anugerah cuya dapat..lalala...




antara hadiah yg cuya dpt..bunga dari kiri mak bagi, bear lak ablong da family bg
 pastu bunga hidup abgyin n kak ila bagi..maceh sume:)) 




dengan ini sah la cuya pemegang diploma kejuruteraan awam
(pandai2 la korg telengkan pala ekkk:p)






sijil kecemerlangan cuya masa semester 6



ni lak sijil kecemerlangan seluruh semester..ALHAMDULILLAH...







hahahha...ni la kemeriahan cuya masa konvo...sebenarnya manyak lagi..tapi tuh sume muka2 pelik2 yg korang pon tak sanggup nak tengok...muhahahahhahahahaha...

Monday, May 16, 2011

SELAMAT HARI GURU..!!! ARIGATO!!!

selamat hari guru wat guru2 yang penah ajar cuya dari cuya tadika perpaduan sampailah cuya masuk universiti tun hussien onn malaysia...



hehehe...kalau nak diikut flow...meh sini cuya ikot flow2 yang sempat cuya snap bermula dari cuya kecik lagi...




tadika perpaduan menglembu




masa ni, umur cuya 6 tahun..cikgu yang ajar masa tuh cikgu imah & cikgu khor...nak tau cuya yang mana...haaaa....cuya duduk 3 dari kiri..hahahhaa....terima kasih yang teramat sangat kat cikgu imah & cikgu khor sebab menjadi cikgu terbaik di tadika ini..teringat karipap cikgu imah bawak...hehehe





sekolah kebangsaan dato panglima kinta




hahaha..ni pic masa darjah 5 anggerik...nak kenal cuya...tuh yang duduk dari kiri..pakai tudung biru (pengawas katakan...) hak3x..muka masam giler.... cikgu kelas ms nih ialah cikgu sharifah..dia garang tapi baek..hehehe...maceh banyak2 cikgu..tak lupa kat cikgu foong, cikgu philomena, cikgu ismail, ustaz sufian, ustaz omar, & cikgu paling garang yang hampir2 pecat cuya, ialah cikgu oh..hohoho..maceh banyak2 cikgu atas tunjuk ajar cikgu selama nih...





s.m.k sultan yussuf, batu gajah




tara..ni pic masa form 5s2..hehehe...masa ni cikgu ramizah jadi cikgu kelas cuya...cuya masa nih..duduk 2 dari kanan..huishh!!! masam giler muka cuya..taktaw nape jadi camni..hahahhaa....plawok3x...cuya nak terima kasih manyak2 kat suma cikgu2...cikgu ramizah, ustaz azrulsyam, ustazah maziah, ustazah ainon mardhiyah, ustaz kamel, cikgu hasnah saadan, cikgu hasnah fizik, cikgu salehani, n sume cikgu2 sys..atas tunjuk ajar kalian..tapi kalian sume, cuya tak dapat sampai ke universiti nih..hohoho~~





politeknik ungku omar




time ni masa sijil...2 tahun bersama2 dgn kawan2 n pensyarah2....lupa la PA cuya...yang cuya ingat pn saripah..n tak lupa kepada pensyarah2 yang banyak ajar cuya n kawan2 selama 2 tahun sijil..pn julaiha, en.mahmud, en.zakaria..n sume pensyarah2...hehhee




ni pic masa diploma..hohoh...ms sem akhir..rindu kat en PA nih..(alahaiiii...lupe lagi nama PA sendiri) masa nih gn kawan2 baru yang datang dari pelbagai poli..cuya lak still poli sama..politeknik ungku omar..hohoho..papehal, walaupun setahun kitorg bersama, tapi banyak bnda kitorg da lalui..maceh banyak2 kat pensyarah2 yang mengajar cuya n kawan2....jasa kalian tkkan dilupakan..hehehehe






universiti tun hussien onn, johor




hehehe..terpaksa letak pic nih sbb takde pic kelas..tapi papehal, cuya nk ucapkan banyak3x terima kasih kat pensyarah uthm sebab ajar cuya n kawan2 dari sem 1 smpai sem 2..habis sudeh semester 2 cuya...skang ni, cuya cuti 4bulan..!!!wehuuuu....!! hahahaha....





hohoho...da nmpak flow kn3x?? dari cuya kecik smpai beso gedabak camnih...best kan bila ingat balik kenangan2 dolu2x?? hehhee...well, pe yg penting, jasa n pengorbanan guru2 amatlah besar...cuya sangat3x menghormati guru2 nih..tanpa mereka, cuya takkan kenal huruf..takkan pandai membaca...takkan pandai mengira...huhuhuhu...cuya sayang cikgu2 dan pensyarah cuya...heeee~~

Sunday, May 15, 2011

LAME TAK HAPDET BLOG~~



Lamenyer cuya tak hapdet blog nih....da berabuk habuk daa...fuh...!!! syuh3x...habuk2 segala.....





hahahaha....so sowi wat kawan3 cuya..kawan2 bloogger cuya...cuya lame tak hapdet blog sbb cuya agak bz sangat3x..paling utama sebab nak exam...lagi la tak dapat nak hapdet blog..wuuuu~~


ok2..cuya cite mane2 yang sempat ekkk...




1. cuya bz study cam bese laaa.....bermula dengan hubungan etnik, kemudian construction engineering...pastu mathematic 2, hydraulic n last mechanic of material....wahahaha~ memang study sampai tak cukup tido laaa...leh jadi panda nih...





2. pindah barang kt umah sewa kat parit hj rais...depan uthm jek...penat + tak best sbb mcam2 kejadian da blaku...antaranya, bumper kete kawan cuya jatuh..huh! bumper depan lak tuh..memang takot wooo~ pe lagi, kitorg lekat dgn tape pastu bawa pelan2 g bengkel..alhamdulillah, settle sudehhh...takot wooo~ tapi pastu..kitorg tros g bp mall tgk cite
 kongsi..!! wahahahhaa...dari tahun lepas kitorg tgk trivia dia..last2 dapat gak tgk..best woooo!!!










3. cuya balik umah!! best3x jumpa mak, ayah, ablong, abgyin n last...jumpa dak kecik nih..khalishah..!! rindu sangat3x kat dia...nasib la dia kenal cuya..kalau tak sedeyyyy~~ maen2 dgn dia....cuap dia makan...mandikan dia....rindu sangat3x kat dia lepas sudey~~








4. eh3x...lupe lak...ada benda cuya lupe nak gitau~ sebelum exam, cuya sempat g jmpa heroku~~ sumber inspirasi cuya~~ bila rindu shoot g sane..n dapat hadiah sweet..dapat che'tot....hahahha
da jumpa nih,dapat semangat nak study..hehehe...rindu sangat3x kat dia...pasni 4 bulan tak dapat jmpa dia.takpela...insyaAllah, ada masa leh jumpa lagi...janji, masing2 jaga hati untuk bersama2 selama2nya...sayang heroku...mmmuaaahhh!!! hahahhaa~~


cuya n che'tot



cayang che'tot



pe che' tot bisik tuh...hehehe




hahahaha...pe lagi nak citer ekkk~~ lupe laaaa...skang mood nak konvo diploma kat puo nanti..tak sabo3 rasenyer...wheeeuuu!!!best3x...

Tuesday, March 22, 2011

~hadiah utk Mr. B~ (cute3x!!)

pagi2 buta yg hening nih, cuya nak join 1 kontes chumil yg di wat oleh membe cuya SALMIE...hehe...very da sweet ini kontes...dengan suke hati cuya nak join gak..hehehe..












kontes yg nih       ---------------->
















Hadiah yang akan diberi wat para pemenang ialah  seekor teddy bear yang sgt cumel...!!  ~nak3x!!! hehehhee....~ 









da tau hadiah adalah syarat2 dia.....

nak tau tak syarat2nye?? ni haaa...


1) buat satu entry, dan letak title "hadiah utk Mr. B" dalam entry tue, letak sekali banner yang dekat atas tue.

2) korang follow blog salmie ni ok =)

3) then ajak la 3 org mmber korg join GA ni ye n pastikan korang link kan entry ni kt blog dorg.
4) lepas dah buat entry semua, korang tinggalkan link korang dekat entry nie okey

5) giveaway nie akan berlangsung selama 3 minggusahaja. tarikh tutup ada dekat banner tue






hadiah yg ssuai utk Mr. B cik salmie nih...cuya pikir jap...hmmm~





haaaa..!!! pe kata salmie wat kad aniversary sndiri...hasil tangan sendiri lebih bermakna dari hasil buatan orang laen..korangkan nak masuk 2nd year utk anniversary korang, jadi lebih sweet bila wat kad sendiri..& mesti Mr B akan lebih terharu..dalam kad nanti, sal masukkan pic2 korang berdua sjak dari 1st bkawan sampai skang..kenangan2 indah...letakkan kata2 yang jiwang...hehehe...cuya tengok salmie sorang yg agak kreatif dalam seni nih..so, hasil kad buatan salmie sendiri tak mustahil akan nampak cantik.lagi cantik dari yang beli kat kedai...hehehe (n__n)





kawan2 yang cuya nak tag,









ok da tag.... last bt not least, HAPPY 2ND ANNIVERSARY WAT SALMIE & MR B BELIAU......hoyeay3!!






nak tau lebih lanjut, meh klik SINI

Friday, March 18, 2011

VERY2 DA BIZI....BZZZZ~

cuya bz giless smp tkde masa nak update blog..huuu~




sebenarnya terniat di hati nak update blog tapi keje yg byk menyebabkan cuya tak pikir nak update...so, harini luangkan sket masa ekkk....






cuya & heroku
1. sebenarnya cuya hepi sangat2 sebab cuya da berjumpa dengan HEROKU cuya.....lepas rindu cuya kt dia...family dia pon ok...alhamdulillah...cuya panggil mak dia mak...adik beradik dia sume ok sangat2...so, nak ucap terima kasih byk2 kat mak, abah, elle, kaksue & ikah ats sgala2nya sepanjang cuya ada kat sne..mohon maaf klo ada slh silap cuya yee..heee~ bila balik tuh, sedey sangat2 sebab taktau lagi bila nak jumpa heroku...mesti cuya rindu kat dia...wuuu~ 




''sabarla cuya...ada jodoh tak kemana tuh....''
kata2 dari wawi kat cuya




nak taknak cuya bersabar jek...MOGA ALLAH MEMANJANGKAN JODOH KAMI SEHINGGA AKHIR HAYAT....AMIN.....
maceh gak kat wawi & kawan dia sebab byk bantu cuya nak berjumpa dgn heroku..hee~





2. pastu, minggu kelam kabut diteruskan...macam2 la sampai tak tersenarai pe benda yang kelam kabut tuh...adehhhhh~





bila laa sem nih nak habis~ cuya tak larat nih.....huuu~







p/s: pasni taktau bila leh update lg...hehehe~

Wednesday, March 9, 2011

AKU WANITA BIASA

Aku ini wanita biasa
Bisa sakit luka karena cinta
Dingin sepi kerap menyapa
Air mata jatuh lukisan raga

Kadang ku kuat setegar karang
Kadang ku rapuh lemah liar merana

[chorus1]

Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih

Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih hatiku

Kekasih hatiku maafkan aku
Aku wanita biasa

Dingin sepi kerap menyapa
Air mata jatuh lukisan raga

Kadang ku kuat setegar karang
Kadang ku rapuh lemah liar merana

[chorus2]

Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih

Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih

Hatiku… maafkan aku.. 






camtu la perasaan cuya skang..bila dok diam msti air mata kuar...cuya betol2 harap HEROKU paham perasaan cuya sebenarnya....nak tau lagunyer klik kat  sini

cuya tak penah salahkan dia...tak berniat nak tujukan sumenya salah dia...cuya harap dia berterus terang dgn cuya....berbincang perkara sebenarnya berlaku antara kami..

heroku, saya tau awak kecewa dgn sikap saya kat awak selama nih..tapi tolong berterus terang kat saya supaya saya tau pe yang sebenarnya awak pendamkan. tapi, tolong jangan biarkan saya begini..saya manusia yang lemah segala2nya.yang mudah terpedaya dgn hasutan syaitan..heroku, maafkan saya andai kata2 saya nih menyinggung perasaan awk..tapi saya nak awak tau yang saya betul2 sayangkan awak...hari2 saya berdoa supaya saya bersama dgn awak sampai akhir hayat dengan keizinan Allah...(air mata kuar lagi~)

cuya mintak maap sbb entri harini adalah entri sedey....macam mana entri nih cuya wat, camtu lah perasaan cuya skang..tapi, cuya betul2 trimas kat kawan2 cuya sebab gembirakan hati cuya..cuya akan senyum lebar2 untuk kawan2 cuya sume(^__________________^)



p/s : lagu hasil colekan dari youtube...

Monday, March 7, 2011

TAKLEH BLAH LANGSUNG..


sebelom pape...cuya nak loncat tinggi2 dulu...








hoyey!! followers cuya da naek...hmmm..kene wat sesuatu nih..(senyum sorg2 10minit)








ok...berbalik pada tajuk entri cuya...cuya pon tktau pe masalah cuya wt tajuk camtu..tapi perasaan cuya nak sangat2 tulis tajuk camtu..huh!!





kadang2 dunia ini tidak adil..tapi bila cuya pikir2 balik, mesti ada hikmah best disebalik sume ini..so, kene la beristiqamah jap...(marilah sama2 diam jap...tut..tut...tut..tutttttttttttttttttttttttttttttttttttt..kroih..kroih...)








papehal kadang2 bila benda tuh datang..kemenyampahan dalam hati cuya melanda...tu kira jeles ke hah??adehhhh......cukup3x!! jgn nak selamber jeles meles kat benda tak sepatutnya...!!(marah diri sendiri)

tapikan, nape benda tuh blh berlaku?? adakah kerana perkara tersebut lebih baek dari perkara kasebot?? huhuhu...manusia2...benda ini lah yang kadang2 jadi masalah...(cuya la manusia tuh!)

ok lah...baru lega sket lepas kat sini..kawan2 cuya yang baca entri nih, kalau tak paham pe cuya merapu meraban mereben nih, wat2 dono jela...wat muka selamba sambil tangan bersilang mulut bersiul mata keatas...hahahaha..











ok lah..cukup la setakat nih..cuya masih mood gembira sebab followers makin ramai..nak wat sesuatu nih..hehehe...ok2...nite2 (n_n) mmmuaaahhhxxxx

Thursday, March 3, 2011

LOVELY MARCH by EZLOVEYCRAFT ~so sweet..~

entri nih ialah entri khas wt ezlovelycraft...cuya telah di tag oleh salmie..tgk blog yg empunya...comey la give away dia...nak tau pe dia??

tara...!!



comey sgt2 kan?? kawan2 yg nak join, meh la joinkn diri...

cara2nyer..

1)follow blog ezloveycraft ni, blog areku n blog ezy
-http://ezloveycraft.blogspot.com/
-http://areku-life.blogspot.com/
-http://ezylubherselfdamnmuch.blogspot.com/

2)tulis entry tentang giveaway ni kat blog korang2 sume
dengan title--->"LOVELY MARCH by EZLOVEYCRAFT"

3)n jgn lupe sertakan ape hadiah y best or ape y ezy patut buat tyme bdayareku??

4)tag la berapa ramai kawan korang kat blog untuk join giveaway ni

5)tinggalkan link entry giveaway korang kat entry ezloveycraft ni k?






so..hadiah yg best ape utk areku....hmmmm.......haaa!! 






belikan dia bantal....belikan dia bantal yg comey & sweet..sbb cuya tgk korg mmang very sweet da couple la...heee..nanti bile areku tido, bila teringatkn ezy, msti dia plok bntal...sweet lor~






ok, kawan2 yg cuya nak tag..


wan


yulia


angah


amiey


nak tau lebih lanjut, klik kat sini

BARONGAN

Korang penah dengor pasal barongan tak??bagi orang jawa, mesti tau barongan tu pe...kalo taktau tuh, search la kat tenet...zaman skarang jalur lebar da luas...asyik mukabuku jek......hmmm!!! (cuya pon same...muhahahha)

sebenarnya nak gitau, hari isnin lepas, cuya & group cuya utk hubungan etnik p kg semerah, sg nibong...kat sane, kitorang baru tahu asal usul barongan camne..walaupon bila cek kat tenet macam2 versi ada, tapi takpela...laen tempat laen ceritanya ye tak???hahahhaa....

kitorang p sane nak kaji adat perkahwinan jawa &melayu..tup2..tros masuk barongan...pe lagi memang tanyer habis2 la...orang yang maen barongan wak laji &orang yang cerita tentang sejarah barongan nih pak abu...

korang nak tau tak kisah yang diceritakan oleh pak abu camne??

ni dia....




  1.  Barongan berasal dari Tanah Jawa. Ada satu tempat bernama Kerajaan Kendiri. Kerajaan Kediri di dalam negeri itu ada seorang puteri yang bernama Puteri Songgo Langit. Puteri Songgo Langit sudah bertunang dengan seorang raja yang bernama Perabu Kolono Siwan Donno.
  2. Pada suatu hari, Warok Singo Ludroo yang datangnya dari Negeri Bantor Angin hendak meminang puteri Kerajaan Kediri. Warok Singo Lundroo berbadan manusia berkepalakan harimau dan mempunyai merak ditengkuknya.
  3. Puteri Kediri menolak pinangan itu kerana dia sudah bertunag dengan Perabu Kelono Siwan Donro.
  4.  Akan tetapi Warok Singo Ludroo memaksa tuan puteri menjadi isterinya.
  5. Dalam keadaan serba salah, puteri pun mengeluarkan satu syarat yang berbunyi, “saya mahukan satu tarian atau persembahan yang belum pernah orang buat dan tak pernah lihat”
  6. Dan Pattih Bujang Ganong mencadangkan supaya membuat persembahan Riyok. Apabila sudah bersetuju, Bujang Ganong pun memanggil rakan-rakannya seperti Tembem Pentul Joko Taun.
  7. Apabila sedang asyik membuat persembahan tiba-tiba Puteri Songgo Langit disambar oleh Warok Singgo Lundroo dan dibawa terbang ke Negaro Bantar Angin.
  8.  Apabila keadaan kelam kabut, Puteri Songgo Langit sudah tidak kelihatan maka bersurailah satu persatunya.


hehehe....gitu la kisahnyer....nak tau lanjut, tgk pic2 kitorg nih..hohoho...




ni la barongan.. kepala dari kulit harimau betul & bulu burung merak..




cuya naek kuda kepang..




watak dalam tarian barongan




cuya & yuyu




geram tgk hidung panjang sangat..hehhee




peralatan yang dimaenkan



itu la serba sedikit tentang barongan....maceh banyak2 pada wak laji. kak salamiah, tain & pak abu & kawan2 cuya sume...t nak present camne la ekkk....hehehe







p/s: marilah memartabatkan budaya di Malaysia...kerana budaya lah mengajar kiter erti kehidupan...cewahhh!!!