Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Friday, January 21, 2011

PAGI YANG TAK BEST

wahahaha...pagi2 cuya da update blog....sebenarnya bukan sje2 tapi ade sebab..gini citenyer...

pagi2 dalam kul6 lebih, cuya bangun nak p mandi sebab harini ada kelas..baru nak melangkah bukak pintu, cuya nampak ade sekeping kertas setengah A4 kat lantai. tengok  cam ade pic katon..(katon is my feveret) igt cam best jek...

bace2 je cuya terkejut..nak tau pe dia?? ni haaa...








                   BOIKOT!!!!! AGM K.I ESOK

dialog senyum kambing

takde janggut : buat ape pergi program2 islamik ni, buang masa je.......
janggut : PAKAT RAMAI - RAMAI BOIKOT AGM KELAB IQRA'




ASTAGFIRULLAH....pagi2 lagi da geram bila baca risalah nih...tah ape2 tah...ade ke nak boikot kelab Iqra'???
bingai pe org yg wt tuh?? haish.....Nauzubillah minnazhalik...

pe motif org nih ha?? depa ingat student U nih ngok ke macam org2 kampung kat hulu tuh??Helloooooo.....org kampung skang pon da EDUCATED tau..leh pikir benda camnih..

ni la golongan yang nak memecah belahkan perpaduan kaum & tak menghormati sensitiviti agama... cuya tak berani la nak menuduh sape2 yang wat..tapi cuya leh agak yang depa ni memang nak SABOTAJ kelab Iqra'..
Wallahualam...

risalah ni dihantar dari bilik ke bilik..& skang ade kat kotak aduan/cadangan...mesti KECOH kolej ni nanti...

ape2 hal, cuya doakan orang yang wat nih sedar kesilapan dia & bertaubat nasuha laaa....kalau tak puas hati p adu kat pejabat ke...tak payah la nak hantar risalah camni segala....kan cuya da wat entri pasal nih...

so, sape2 yang hantar tibe2 la terbaca entri cuya, bertaubat la ek...kang bila TERKANTOI, bukan je ko yang malu, family ko akan kena tempias akibat dari  perbuatan ko....

agak2 korang sape yang wat ni sume....???pikir2 kan lah.......








p/s : masih geram nih..!! tido dulu...wahahahha

MY KAWAN KAT UTHM

hohoiii......hoiiii...ni nak gitau ni...entri harini nak gitau my kawan kt uthm..depa la geng cuya slame nih...pegi klas same2 n pegi meronggeng pon sme2...hak3...walaupon nak dkat setahun kwn dengan depa, tapi happening sgt...hahaha...





berikut ni la kawan cuya...


ni name dia farehah a.k.a  eya
sgt takotkn kucing
suke gelak
memiliki sore yg lmbut..
agak penakot
kuat mkn especially ayam kfc



ni pulak name dia yulia a.k.a yuyu
seorang yang tegas
pandai lukis
pandai bergaya
ada kedai tudung
dia pon ad blog, KLIK SINI



nme dia zawani a.k.a wani
roomate cuya
suka geram2
agak penakot cam eya
sorang yg selamber
                                                
                               -
                                                                                -
                                                                                -
                                                                                -
                                                                                -
                                                                                -
                                                                                -
                                                                                -
                                                                                -
                                                                                -
                                                                                -
                                                                                -
                                                                                -
                                                                                -
                                                                                -
                                                                                -
                                                                                -
                                                                                -
                                                                                -
                                                                                -
                                                                                -
                                                                                -
                                                                                -
                                                                                -
                                                                                -
                                                                                -
                                                                                -
                                                                                -
                                                                                -
                                                                                -
                                                                                -


ni plak....eh???pe nih???
bukan kawan cuya...
tak knal..tak knal..!!
geli geleman den..!!
wekkk!!!!
(snap dari bp mall)




hahahha...pic last tu ambek mase wani nk cucuk duit kt atm..dengan selamba, eya pon snap..hak3...!! geli la cinta sejenis nih... agaknyer sbb bini dpa jauh kat negara depa kot & depa takde duit nak dapat pelacor, jadi bila kehendak batin depa tk dapat ditunaikan, camni la jadinya...eeeeeuuuuuwwwww!!!!







p/s : mintak dijauhkan dari cuya & family cuya...

Wednesday, January 19, 2011

NO MORE FREE

wahahaha...korang nak tau tak pe free nyer???free sembang ket tepon laaa...



sape2 pengguna celcom mesti penah dapat mesej dari celcom yg kalau kiter topup rm20 dari bape haribulan tah sampai 31/1 akan dapat free 24jam call ke no xpax...tapikan cuya dgn kawan cuya, wani dapat free berhari~~ (bangga!!)




mula dari wani..dia punyer sonok dapat call free..pastu hari2 gitau kat cuya dia dapat call free...geram je dengar..pastu bila cuya da topup, tup2...dapat gak call free...ingat 24jam cam mesej celcom tuh..rupe2nyer berhari2 gak la..sampai cuya leh sembang dgn heroku berjam2 sampai panas telinga...hak3...



tapi harini....



wani: waaa..!!!kedit da turun...!!

cuya: apa??? (suspen)

wani: da takde free call da...wuuu~

cuya: alamak...!! (suspen gak!)

wani: syura, baik ko kol heroku..ko cek baki kedit ko pastu kol..try tgk kedit trun ke tak??

(cuya kol heroku)

heroku: hello....ada kelas nih..

cuya: ok..! (end call)

(cek kedit tepon)



~waaa...!!!kedit trun gak.....!! NO MORE FREE CALL!!~








 p/s : da takleh bergayut2....hak3!!

Sunday, January 16, 2011

ISH3....AKHIR ZAMAN....

aisehhh...agak2 da terlambat ke cuya nak update kisah semalam...ngeeeeeee~

nak cite briter terhangat semalam...kira da basi la kot...hak3...korang penah tengok tak video pasangan kekasih bercomolot kt depan pavillion??bagi sesapa penah tengok, bagus2...tapi bagi sesapa tak penah tengok, ce tengok kat SINI

ni pulak kes lebih kurang same dgn video tuh tepi live punyer kawan cuya farehah tengok..hak2..lokasinya kat terminal bas batu pahat di tempat perking kete..

cuya nampak pompuan tuh berkereta gen2 bersama dengan sorang laki. agaknya pompuan tuh isteri kot..& hantar suami dia naek bas.tapi agak2 la nak bercomolot kat tempat parking kete...mula2 cium dahi..pastu comolot..haish!!!yang cuya nampak dua2 manusia tuh melayu..& kawan cuya gitau pakaian pompuan tuh ala2 gothic dengan lipstik wane biru kot..erkkk~

tapi bagi cuya, kalau ye pon sedih, toksah la bercomolot kat depan orang..kat umah sudehhhh... tapikan..agak2 korang, betol ke depa nih laki bini..????hmmm~ kemusykilan melanda diri..

hahahhaahahah...lantak depa laaa... ape perlu cuya wat, ialah berdoa supaya perkara ni dijauhkan dari cuya & family cuya...











p/s : credit kepada youtube untuk video tuh...hahahha...

Saturday, January 15, 2011

ABANGLONG....

semalam befday ablong cuya...sebagai adik yg baik..(ye ke??) cuya dengan suka hati tepon ablong time dia keje...tepon kali ptama tk angkat...kali ke da tk angkat..hahaha....mknenyer tkleh kaco lagi latu...

petangnya cuya call balik...ablong angkat & teros cuya nyanyi lagu "HAPPY BIRHTDAY" kt ablong dgn alunan berentak jazz campur hip hop...ngeee~ tipu jek...hak3....

pastu tanyer la ablong hadiah pe yg ablong nak??dia pon kate..."ablong taknak pape...ablong nak pointer cuya sem ni meningkat" adeh.....ni yg den lomah somangat nih..hahahha...dan dgn selamba ablong sambung lagi ayat dia..."ablong taknak cuya kuar jalan2 gn kwn2 lagi...lbih2 lg malam...lalalalalala..." lalala membawa erti cuya tk bape ingat pe ablong kate...hahahha...(sori ek ablong..t kontiniu kt umah bl cuya blk raya cina t)




ABLONG & KHALISHAH




ni la ablong cuya punya banyak bnda nak cakap sebab dia betul2 riso tentang masa depan adik2 dia...walaupun dia dah kawen & ada komitmen dgn family dia, tapi kerisauan dia masih kuat kt adik2 dia..thank you ablong sebab banyak bagi nasihat kat cuya walaupun kadang2 cuya pandai ngaku jek..hahahha...



papepon....SELAMAT HARI LAHIR ABLONG YG KE 28 TAHUN...SEMOGA KEHIDUPAN ABLONG MAKIN BERSERI DAN REZEKI ABLONG BERTAMBAH...INSYAALLAH...




p/s : CAYANG ABLONG...(n______n)

Wednesday, January 12, 2011

CERITA EMO(-____-||)

harini cuya nk emo sket...nk nangeh leh???hehehe...maceh....!!


 HUWAAAAA.....!!!!!!!!


cuya sedih..nape msti jadi cmni....pe slh cuya utk dapat perhatian dari org yg cuya syg n cinta???cuya pon blaja gak...manyak gak esaimen...tapi cuya nk ade ms utk sme2 gn dia...yg dia ad utk cuya hanya tgh mlm....cuya suke bercerita kt org yg cuya syg...tapi bl ms utk kitorg sket sgt3..mknenya, cuya blh ckp, "helo syg..........ok nite2" sdey la gini..da la ssh nk jmpa...nk luang ms sket pon tkleh..cuya tk mntk pon nk dia sntiasa gn cuya...tapi cuya hrp nk la ader ms dlm 1 hari iaitu masa utk cuya & dia...


rase cam org dlu2...utus2 surat jek...mesej2 lgsung tkde..


kadang2 perasaan bukn2 ad dlm diri cuya...prasaan yg dia blom tntu btol2 syg kt cuya..cuma cakap je syg, tapi gaya cm tkde pape jek...tapi cuya tepis prasaan tuh sbb cuya tau dia syg sgt2 kat cuya tapi dia tktau nk tunjukkan camne sebab jarak antara kami sangat jauh.


tapi bila jadi camni, cuya sedih sgt2....dgn sape lagi cuya nk luahkan pe rse cuya??kalau dgn dia tkleh, cuya tktau la dgn sape lg...cuya dah tknk sape2 da...sbb cuya tlalu ssh nk cintakn ssorang...tp bila cuya jatuh cinta, cuya cuma bg phatian kt dia jek...bnda laen cuya bg phatian gk tapi bese2 jek...



masih sedih nih...hmmm~





p/s : 'dia' yg cuya mksudkan ialah HEROKU...

Tuesday, January 11, 2011

FACEBOOK OH MUKABUKU.....

seperti tajuk kt atas nih....memang cuya pelik dgn pangai manusia skang..ade je amik kesempatan..macam2..kalau dulu mesej berantai..suh send kat 7orang kalau tak kne musibah..haiii...kome ke yg tntukan takdir qada & qadar cuya???ader tuh plak, kalau delete mesej tuh, akan ditimpa musibah...Nauzubillah minnazhalik...

so, ape yg cuya wt bl dpt mesej tuh, cuya biakan je smp inbox cuya pnuh & tros padam..SETTLE..!! 

tktau la nape org suke amik kesempatan bnda2 cmni..ish3...nk kayakan kompeni tuh pe??tktau la cuya..

ni laen hal plak...lpas heboh dperkatakn yang FACEBOOK akn ditutup 15mac nih, rmai yg keluh kesah sbb kwn2 lame sjak kecik2 sume ad kt friendlist dpa...cmne nih.kne amik no tepon sorg2 plak..huhuu...tapi ade la makhluk Allah (cuya tktau sape dia) buat la mesej nih & hntr kt sume pngguna mukabuku..alih2 cuya dapat gak....ni mesej nyer :-

"Facebook baru.Kami akan menghantar mesej ini di sekitar untuk melihat apakah anggota aktif atau tidak. Jika anda aktif sila hantar ke minimal 15 pengguna lain menggunakan Copy + Paste untuk menunjukkan bahawa anda masih aktif. * Mereka yang tidak menghantar mesej ini dalam masa 2 minggu akan dihapuskan tanpa ragu-ragu untuk mencipta lebih banyak ruang .*Hantar mesej ini ke semua teman-teman anda dan untuk menunjukkan bahawa anda masih aktif dan anda tidak akan dihapuskan.Pengasas Facebook,Mark Zuckerber."


pelik la...mark zuckerberg ni pndai taip bahasa melayu ke?? pastu, cmne la leh tertinggal huruf G pndai hjung nme dia??adehhh...malas nk pcaya bnda2 nih sume...buang karan jek..!!!




 


p/s : kisah ttg penutupan mukabuku tuh hanya tipu jek...tapi kalau korang nak tau kisah selanjutnya klik kt SINI

Sunday, January 9, 2011

TIPS JAWAB TEPON YG BEST


biasanya, kalau kiter jawab panggilan tepon msti, "hello...ye sape tuh?" dan mcm2 lagi la ayt ketika jawab tepon..kadang2 cam same jek kn??mesti boring....hahaha... apekate kiter ubah style skit jadikan care mnjawab tepon kiter lebih meriah...ni antara tipsnyer...hak2!!








1. Soalan:     haloo, may i speak to bedah please?
    Jawapan: maap.sini bukan balai polis.

2. Soalan:     haloo, siapa disana?
    Jawapan: ntah. saya kat sini,mane le saya tau sape kat sane..

3. Soalan:     haloo, boleh saya bercakap ngan bapak awak?
    Jawapan: nak cakap cakap je ler. buat ape tanye saya.

4. Soalan:     haloo, boleh sambungkan ke nombor 323?
    Jawapan: maap cik,nombor tak boleh disambung,hanye boleh dicampur.

5. Soalan:     haloo, mak ade rumah?
    Jawapan: mak takde rumah.bapak ade pasal rumah ni bapak yang beli.

6. Soalan:     haloo timah, buat ape tu?
    Jawapan: kan ke saya tengah bercakap ngan awak kat tepon ni..  

7. Soalan:     boleh saya bercakap ngan siti?
    Jawapan: maap.nombor yang anda dail tidak mahu memberikan
                      perkhidmatannye... time kacih.

8. Soalan:     haloo, tolong panggilkan samad. saya nak bercakap dengannye.
    Jawapan: sila panggil sendiri.saya sibuk.maap

9. Soalan:     halloo......
    Jawapan: haloo. pusat sakit mental disini. anda ingin mendaftar?
10. Soalan:     haloo, saya nak tumpang bertanya...
      Jawapan: maap. ini bukan kaunter pertanyaan.
11. Soalan:     haloo, betul ke ini nombor 3234412?
      Jawapan: sila dail sekali lagi. kalau saya masih menjawab betul le
                        tu.

12. Soalan:     assalammualaikum...
      Jawapan: waalaikummussalam..(tupp!..terus letak tepon.salam kita wajib jawab)



p/s : cuya boring...jln2 jmpa ni..post la...have fun!! heee~
         macam2 lawak ley jmpa kt SINI...cuya amik kt sni lor...

TERPAKSE...

selamat pagi sume...!!!!hahaha....1st time cuya wt entri pagi2 nih..*bangga giler!*

sebenarnya...hmmm...cuya skt tkak lagi...minum bnda2 sjuk n mkn pdas msti skt tkak...igt da ok sket blh la bedal pe yg patut..rupe2nya...takleh...*sob...sob:'(* smp tkleh tido blk (ada hikmah tuh!)



nampak gayenyer, tpksa cuya minum obat yg plg tk suke skali....
UBAT BATOK!! *ergggghhhhh....*
da bli da...ubt kt watson smalam,BREACOL..melegakan gangguan dan keperitan kerongkong, mencairkn dan kuarkan kahak & melegakn batuk....tulah pe yg dikabokan kt kotak tuh...tapi....ermmmmm....tk suke!!!






heroku cuya da mrh da suh minum..tapi..cuya dgil..wahahahhaha....skang ni, nk tknk kne minum gak sbb tk tahn..tapi bersulamkn air susu...!!hahahaa...best2..ok, time for mkn ubt...ergggghhhhh!!! *tpkse...*

                                               








p/s : percubaab nk minum breacol...adehhhh!!

Friday, January 7, 2011

SPECIAL FOR MY HEROKU







You're the first thing I think of
Each morning when I rise
You're the last thing I think of
When I close my eyes


You're in each thought I have

And every breath I take
My feelings are growing stronger
With every move you make


You're an angel from above
who takes away my pain
My love for you is so strong
It's always just the same


You're the miracle in my life
Who can always make me smile
Just knowing that you care
Makes my life worth-while


You've touched my heart and soul
Which you have from the start
Your warm soft words
Will never leave my heart

                                                

You are everything I want
You're so pure and true
I love you with everything I have
And I love everything that you do.


HAPPY BIRTHDAY MY LOVE........ 






BENDA PALING KREATIF

ni cuya nk tanyer nih...!!ape benda yg paling kreatif korang nampak dalam hidup korang..??cepat2...kalau tak cobit pipi..heeee~

nak tau benda paling kreatif pnh cuya nampak dalam hidup cuya???jeng....jeng...jeng.....

=
=
=
=
=

MAINAN DALAM KOTAK!!! (mcm doraemon lak..!)




DING DANG....wow!!





TORA DATANG LAGI..!!




pastu macam2 lagi la...dulu kecik2 cuya memang cukup suke beli benda nih..sbb ada mainan!!hahaha.... tiap2 kali pegi kedai mesti beli ni..sampai mak pon bising sebab umah dah penuh dengan mainan2..siap bersepah & rosak pon ada..

bukan je mainan..cekelat pon best.berebut2 dgn adik cuya nk cekelat 2..hehehe...





MAINAN & CEKELAT...!!

hahaha..best2...kreatif kn org yg wt nih??suke2...*hati berbunga2*


p/s : nak balik zaman budak...~wuuuu..~

Monday, January 3, 2011

PENAT DAY & SAKIT TEKAK DAY...ADEHHHHH

PENAT...PENAT...PENAT....2 je leh gitau...eh3..lupe lak...SAKIT TEKAK....KREEEEEKKKKKK!!!!



bila dah jadi camni mula la emosi terganggu...smpai naek meroyan dibuatnyer....




PENAT : daftar modul harini berebut2 dgn budak2 dari fakulti yang sme nk daftar sekali..haishh!!! memang cam budak2...dah terang2 tulis "PLEASE QUEUE UP" tp bukan orang pasan pon..cuya pasan pon sebab terdongak atas masa nak bagi slip daftar kt kaunter (sme gak cam budak2)...2 pon dah bersesak2...dengan bau pekungnyer....sume komplit set pekej laaaa...laen kali kalau nak letak bnda alah tu, letak la rendah sikit...baru la orang pasan..tak pon wt no giliran...kan senang...budak FKAAS bkn sorang dua...ramai seyh.....ish3....so, cuya penat + skt kaki + pening dgn bau = ADEHHH!!!!




anak aym ni pon tau berbaris.....~malu~







SAKIT TEKAK
: taktau la nape jadi gini...nak kater hantu nakal kaco takde lak...dh dikaco haritu...udah la...huu~ pikir punyer pikir..rupe2nyer....cuya minum cool blog ice blended capuchino kat bp mall smalam..sape p bp mall mlm semalam angkat kening...ngeeeeeekkkkkk!! sbab 2 kot cuya sakit tkak..adehhh..mmg tak best la..baru nk mkn eskem harini...huuu~ 












p/s : SAPER2 TOLONG BAGI IDEA CAMNE NAK ELOK SAKIT TEKAK TANPA PERLU MAKAN UBAT...(tak suke ubat...!!)..t cuya cayang korang...hahaha:p

Sunday, January 2, 2011

MULA DAH....


mula pe??hak3..merepek meraban je cuya nih....sebenarnya, cuya nak masuk sem baru,,,dah sem 2 dah...tadi cuya tengok jadual...mak aiii, pening deh nak susun jadual ikot pe yang cuya tetapkan seksyen..huhuu~ siap ada yang clash lak..adehhhh.....sok mesti settlekan urusan ni cepat2..kalau tak lagi pening dibuatnya..wahahahaha....


ok la..tknk ngomong banyak2...hehehe







p/s: ana fining laaa....

Saturday, January 1, 2011

HARI INI DALAM TAHUN BARU 1.1.11....

SELAMAT TAHUN BARU CUYA UCAPKAN KAT KAWAN2 BLOGGER N & SUME YG KENAL CUYA..








cuya smbut thn baru kt bas jek sbb balik ke johor...huuu~ tp best gak tau..sambut gn kwn2 cuya..farehah, wani & yulia...ciap mkn cup kek tangkap2 gambr..agk bsing gak la kitorg dlm bas..msti yg dok dlm bas tuh menyumpah seranah kt kitorg...~dpa ni tkleh snyap sket ke???org nk tido pon ssh...haishhh!!~
hahahha...kitorang peduli pe...janji kitorang enjoy...pastu, pe lg...tidoq time...!!hahahaha...


tibe2 kitorang kne tahan gn pak2 polis..dpa nak cek bas..mungkin sebab nak pastikan keselamatan penumpang bas..& akhirnya pakcik bas kne saman sbb lebih had..hohoho..para warga bas, hati2...jangan smp kene sman sudehhh...hehehe..tapi nk gitau..dlm cuya gntok2 smpat cuya mencuci mata tgk abg polis tuh..wow!hnsem kiut miut n smart laaa....gitau kt yulia, dia kata tk sgt..tp bg cuya.....mmg bersih mata cuya...hak3..nasib jmp skali jek..(heroku, cuci mata jek....heee~)



kitorang smp kt stesen bas batu pahat dlm kul 4.30pg...pstu ambik la teksi..pstu smp kolej, kitorg tido kt blik perbincangan(2 org jek tido..lg 2 org menyembang..hak3)



kul8 pagi..tibe la msenyer nk dftar blik..hah!blik sme gak...adehhhhh...skt la tulang blkg pinggang cuya nk ngangkat sume brg2 nih..brg2 kt blik pantri pon blambak gak..tingkat 4 wooo...dgn tk mkn paginyer...wahahahaha..krus la cuya (ye ke...???)dah tu plak, ciap kne denda sbb smpan brg kt blik pantri...kne la byr rm5 (padan muke!)


giler dowh!!mmg penat tahap gaban....dah la pkai baju kurung sbb igt nk p knduri tros..last2 cuya gn roomate cuya, wani tk pegi sbb tlena...mmg letih sesangat3x....LAPOOOOOOO!!!!












p/s: tk smpt nk snap pic sbb tlampau bz gn angkt brg2...adehhhh..krup3x(prot bbunyi..)