Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Tuesday, March 22, 2011

~hadiah utk Mr. B~ (cute3x!!)

pagi2 buta yg hening nih, cuya nak join 1 kontes chumil yg di wat oleh membe cuya SALMIE...hehe...very da sweet ini kontes...dengan suke hati cuya nak join gak..hehehe..












kontes yg nih       ---------------->
















Hadiah yang akan diberi wat para pemenang ialah  seekor teddy bear yang sgt cumel...!!  ~nak3x!!! hehehhee....~ 









da tau hadiah adalah syarat2 dia.....

nak tau tak syarat2nye?? ni haaa...


1) buat satu entry, dan letak title "hadiah utk Mr. B" dalam entry tue, letak sekali banner yang dekat atas tue.

2) korang follow blog salmie ni ok =)

3) then ajak la 3 org mmber korg join GA ni ye n pastikan korang link kan entry ni kt blog dorg.
4) lepas dah buat entry semua, korang tinggalkan link korang dekat entry nie okey

5) giveaway nie akan berlangsung selama 3 minggusahaja. tarikh tutup ada dekat banner tue






hadiah yg ssuai utk Mr. B cik salmie nih...cuya pikir jap...hmmm~





haaaa..!!! pe kata salmie wat kad aniversary sndiri...hasil tangan sendiri lebih bermakna dari hasil buatan orang laen..korangkan nak masuk 2nd year utk anniversary korang, jadi lebih sweet bila wat kad sendiri..& mesti Mr B akan lebih terharu..dalam kad nanti, sal masukkan pic2 korang berdua sjak dari 1st bkawan sampai skang..kenangan2 indah...letakkan kata2 yang jiwang...hehehe...cuya tengok salmie sorang yg agak kreatif dalam seni nih..so, hasil kad buatan salmie sendiri tak mustahil akan nampak cantik.lagi cantik dari yang beli kat kedai...hehehe (n__n)





kawan2 yang cuya nak tag,









ok da tag.... last bt not least, HAPPY 2ND ANNIVERSARY WAT SALMIE & MR B BELIAU......hoyeay3!!






nak tau lebih lanjut, meh klik SINI

Friday, March 18, 2011

VERY2 DA BIZI....BZZZZ~

cuya bz giless smp tkde masa nak update blog..huuu~




sebenarnya terniat di hati nak update blog tapi keje yg byk menyebabkan cuya tak pikir nak update...so, harini luangkan sket masa ekkk....






cuya & heroku
1. sebenarnya cuya hepi sangat2 sebab cuya da berjumpa dengan HEROKU cuya.....lepas rindu cuya kt dia...family dia pon ok...alhamdulillah...cuya panggil mak dia mak...adik beradik dia sume ok sangat2...so, nak ucap terima kasih byk2 kat mak, abah, elle, kaksue & ikah ats sgala2nya sepanjang cuya ada kat sne..mohon maaf klo ada slh silap cuya yee..heee~ bila balik tuh, sedey sangat2 sebab taktau lagi bila nak jumpa heroku...mesti cuya rindu kat dia...wuuu~ 




''sabarla cuya...ada jodoh tak kemana tuh....''
kata2 dari wawi kat cuya




nak taknak cuya bersabar jek...MOGA ALLAH MEMANJANGKAN JODOH KAMI SEHINGGA AKHIR HAYAT....AMIN.....
maceh gak kat wawi & kawan dia sebab byk bantu cuya nak berjumpa dgn heroku..hee~





2. pastu, minggu kelam kabut diteruskan...macam2 la sampai tak tersenarai pe benda yang kelam kabut tuh...adehhhhh~





bila laa sem nih nak habis~ cuya tak larat nih.....huuu~







p/s: pasni taktau bila leh update lg...hehehe~

Wednesday, March 9, 2011

AKU WANITA BIASA

Aku ini wanita biasa
Bisa sakit luka karena cinta
Dingin sepi kerap menyapa
Air mata jatuh lukisan raga

Kadang ku kuat setegar karang
Kadang ku rapuh lemah liar merana

[chorus1]

Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih

Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih hatiku

Kekasih hatiku maafkan aku
Aku wanita biasa

Dingin sepi kerap menyapa
Air mata jatuh lukisan raga

Kadang ku kuat setegar karang
Kadang ku rapuh lemah liar merana

[chorus2]

Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih

Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih

Hatiku… maafkan aku.. 






camtu la perasaan cuya skang..bila dok diam msti air mata kuar...cuya betol2 harap HEROKU paham perasaan cuya sebenarnya....nak tau lagunyer klik kat  sini

cuya tak penah salahkan dia...tak berniat nak tujukan sumenya salah dia...cuya harap dia berterus terang dgn cuya....berbincang perkara sebenarnya berlaku antara kami..

heroku, saya tau awak kecewa dgn sikap saya kat awak selama nih..tapi tolong berterus terang kat saya supaya saya tau pe yang sebenarnya awak pendamkan. tapi, tolong jangan biarkan saya begini..saya manusia yang lemah segala2nya.yang mudah terpedaya dgn hasutan syaitan..heroku, maafkan saya andai kata2 saya nih menyinggung perasaan awk..tapi saya nak awak tau yang saya betul2 sayangkan awak...hari2 saya berdoa supaya saya bersama dgn awak sampai akhir hayat dengan keizinan Allah...(air mata kuar lagi~)

cuya mintak maap sbb entri harini adalah entri sedey....macam mana entri nih cuya wat, camtu lah perasaan cuya skang..tapi, cuya betul2 trimas kat kawan2 cuya sebab gembirakan hati cuya..cuya akan senyum lebar2 untuk kawan2 cuya sume(^__________________^)



p/s : lagu hasil colekan dari youtube...

Monday, March 7, 2011

TAKLEH BLAH LANGSUNG..


sebelom pape...cuya nak loncat tinggi2 dulu...








hoyey!! followers cuya da naek...hmmm..kene wat sesuatu nih..(senyum sorg2 10minit)








ok...berbalik pada tajuk entri cuya...cuya pon tktau pe masalah cuya wt tajuk camtu..tapi perasaan cuya nak sangat2 tulis tajuk camtu..huh!!





kadang2 dunia ini tidak adil..tapi bila cuya pikir2 balik, mesti ada hikmah best disebalik sume ini..so, kene la beristiqamah jap...(marilah sama2 diam jap...tut..tut...tut..tutttttttttttttttttttttttttttttttttttt..kroih..kroih...)








papehal kadang2 bila benda tuh datang..kemenyampahan dalam hati cuya melanda...tu kira jeles ke hah??adehhhh......cukup3x!! jgn nak selamber jeles meles kat benda tak sepatutnya...!!(marah diri sendiri)

tapikan, nape benda tuh blh berlaku?? adakah kerana perkara tersebut lebih baek dari perkara kasebot?? huhuhu...manusia2...benda ini lah yang kadang2 jadi masalah...(cuya la manusia tuh!)

ok lah...baru lega sket lepas kat sini..kawan2 cuya yang baca entri nih, kalau tak paham pe cuya merapu meraban mereben nih, wat2 dono jela...wat muka selamba sambil tangan bersilang mulut bersiul mata keatas...hahahaha..











ok lah..cukup la setakat nih..cuya masih mood gembira sebab followers makin ramai..nak wat sesuatu nih..hehehe...ok2...nite2 (n_n) mmmuaaahhhxxxx

Thursday, March 3, 2011

LOVELY MARCH by EZLOVEYCRAFT ~so sweet..~

entri nih ialah entri khas wt ezlovelycraft...cuya telah di tag oleh salmie..tgk blog yg empunya...comey la give away dia...nak tau pe dia??

tara...!!



comey sgt2 kan?? kawan2 yg nak join, meh la joinkn diri...

cara2nyer..

1)follow blog ezloveycraft ni, blog areku n blog ezy
-http://ezloveycraft.blogspot.com/
-http://areku-life.blogspot.com/
-http://ezylubherselfdamnmuch.blogspot.com/

2)tulis entry tentang giveaway ni kat blog korang2 sume
dengan title--->"LOVELY MARCH by EZLOVEYCRAFT"

3)n jgn lupe sertakan ape hadiah y best or ape y ezy patut buat tyme bdayareku??

4)tag la berapa ramai kawan korang kat blog untuk join giveaway ni

5)tinggalkan link entry giveaway korang kat entry ezloveycraft ni k?






so..hadiah yg best ape utk areku....hmmmm.......haaa!! 






belikan dia bantal....belikan dia bantal yg comey & sweet..sbb cuya tgk korg mmang very sweet da couple la...heee..nanti bile areku tido, bila teringatkn ezy, msti dia plok bntal...sweet lor~






ok, kawan2 yg cuya nak tag..


wan


yulia


angah


amiey


nak tau lebih lanjut, klik kat sini

BARONGAN

Korang penah dengor pasal barongan tak??bagi orang jawa, mesti tau barongan tu pe...kalo taktau tuh, search la kat tenet...zaman skarang jalur lebar da luas...asyik mukabuku jek......hmmm!!! (cuya pon same...muhahahha)

sebenarnya nak gitau, hari isnin lepas, cuya & group cuya utk hubungan etnik p kg semerah, sg nibong...kat sane, kitorang baru tahu asal usul barongan camne..walaupon bila cek kat tenet macam2 versi ada, tapi takpela...laen tempat laen ceritanya ye tak???hahahhaa....

kitorang p sane nak kaji adat perkahwinan jawa &melayu..tup2..tros masuk barongan...pe lagi memang tanyer habis2 la...orang yang maen barongan wak laji &orang yang cerita tentang sejarah barongan nih pak abu...

korang nak tau tak kisah yang diceritakan oleh pak abu camne??

ni dia....




  1.  Barongan berasal dari Tanah Jawa. Ada satu tempat bernama Kerajaan Kendiri. Kerajaan Kediri di dalam negeri itu ada seorang puteri yang bernama Puteri Songgo Langit. Puteri Songgo Langit sudah bertunang dengan seorang raja yang bernama Perabu Kolono Siwan Donno.
  2. Pada suatu hari, Warok Singo Ludroo yang datangnya dari Negeri Bantor Angin hendak meminang puteri Kerajaan Kediri. Warok Singo Lundroo berbadan manusia berkepalakan harimau dan mempunyai merak ditengkuknya.
  3. Puteri Kediri menolak pinangan itu kerana dia sudah bertunag dengan Perabu Kelono Siwan Donro.
  4.  Akan tetapi Warok Singo Ludroo memaksa tuan puteri menjadi isterinya.
  5. Dalam keadaan serba salah, puteri pun mengeluarkan satu syarat yang berbunyi, “saya mahukan satu tarian atau persembahan yang belum pernah orang buat dan tak pernah lihat”
  6. Dan Pattih Bujang Ganong mencadangkan supaya membuat persembahan Riyok. Apabila sudah bersetuju, Bujang Ganong pun memanggil rakan-rakannya seperti Tembem Pentul Joko Taun.
  7. Apabila sedang asyik membuat persembahan tiba-tiba Puteri Songgo Langit disambar oleh Warok Singgo Lundroo dan dibawa terbang ke Negaro Bantar Angin.
  8.  Apabila keadaan kelam kabut, Puteri Songgo Langit sudah tidak kelihatan maka bersurailah satu persatunya.


hehehe....gitu la kisahnyer....nak tau lanjut, tgk pic2 kitorg nih..hohoho...




ni la barongan.. kepala dari kulit harimau betul & bulu burung merak..




cuya naek kuda kepang..




watak dalam tarian barongan




cuya & yuyu




geram tgk hidung panjang sangat..hehhee




peralatan yang dimaenkan



itu la serba sedikit tentang barongan....maceh banyak2 pada wak laji. kak salamiah, tain & pak abu & kawan2 cuya sume...t nak present camne la ekkk....hehehe







p/s: marilah memartabatkan budaya di Malaysia...kerana budaya lah mengajar kiter erti kehidupan...cewahhh!!!