Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Wednesday, May 25, 2011

NAK KEJE.....WUWUWUWU~~



semenjak cuti sem nih...cuya kebosanan....ketakde duitan...wuwuwu~~ 





(padahal baru seminggu dok umah...)





bila dok umah nih...kemalasan cuya semakin meningkat...wahahaha...





so, cuya pon terpikir nak cari keje....




cuya pon request la kat ayah hasrat di hati nih~~





cuya: ayah, nak keje...
ayah: tak payah laaa...dok umah tunggu ayah balik jek..takpon alang2 tolong ayah kat kebun sawit sudah....
cuya: tapi takdo duit~
ayah: ayh bagi jek duit..sehari singgit..boleh??hehehe..(^__^)
cuya: huuu...boleh jelaa...waaaaa.....!!!!






ok...ayah tak bagi cuya keje...<hurrrmmmm......>










p/s: ablong suh blaja masak...t nk kawen snang...ok cuya blaja masak....ergggggghhhhh~~

Monday, May 23, 2011

KONVOKESYEN YG BEST~~~

tanggal 21 Mei 2011 merupakan detik bersejarah wat cuya...








HARI KONVOKESYEN CUYA...!!!!!!!





hahahahhaa....( tu jek yg mampu cuya katakan~)



maleh nak ckp manyak...meh tengok pic2 nih..




jeng3x.....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
\\\
ciap2 nak g konvo...ececece~~




erkkk...ni ke dak nk konvo tuh??




cuya bergambar dgn kawan2...



muka suci dalam dewan



alamak!! pekehei muka burok bebeno nih??






antara hadiah & anugerah cuya dapat..lalala...




antara hadiah yg cuya dpt..bunga dari kiri mak bagi, bear lak ablong da family bg
 pastu bunga hidup abgyin n kak ila bagi..maceh sume:)) 




dengan ini sah la cuya pemegang diploma kejuruteraan awam
(pandai2 la korg telengkan pala ekkk:p)






sijil kecemerlangan cuya masa semester 6



ni lak sijil kecemerlangan seluruh semester..ALHAMDULILLAH...







hahahha...ni la kemeriahan cuya masa konvo...sebenarnya manyak lagi..tapi tuh sume muka2 pelik2 yg korang pon tak sanggup nak tengok...muhahahahhahahahaha...

Monday, May 16, 2011

SELAMAT HARI GURU..!!! ARIGATO!!!

selamat hari guru wat guru2 yang penah ajar cuya dari cuya tadika perpaduan sampailah cuya masuk universiti tun hussien onn malaysia...



hehehe...kalau nak diikut flow...meh sini cuya ikot flow2 yang sempat cuya snap bermula dari cuya kecik lagi...




tadika perpaduan menglembu




masa ni, umur cuya 6 tahun..cikgu yang ajar masa tuh cikgu imah & cikgu khor...nak tau cuya yang mana...haaaa....cuya duduk 3 dari kiri..hahahhaa....terima kasih yang teramat sangat kat cikgu imah & cikgu khor sebab menjadi cikgu terbaik di tadika ini..teringat karipap cikgu imah bawak...hehehe





sekolah kebangsaan dato panglima kinta




hahaha..ni pic masa darjah 5 anggerik...nak kenal cuya...tuh yang duduk dari kiri..pakai tudung biru (pengawas katakan...) hak3x..muka masam giler.... cikgu kelas ms nih ialah cikgu sharifah..dia garang tapi baek..hehehe...maceh banyak2 cikgu..tak lupa kat cikgu foong, cikgu philomena, cikgu ismail, ustaz sufian, ustaz omar, & cikgu paling garang yang hampir2 pecat cuya, ialah cikgu oh..hohoho..maceh banyak2 cikgu atas tunjuk ajar cikgu selama nih...





s.m.k sultan yussuf, batu gajah




tara..ni pic masa form 5s2..hehehe...masa ni cikgu ramizah jadi cikgu kelas cuya...cuya masa nih..duduk 2 dari kanan..huishh!!! masam giler muka cuya..taktaw nape jadi camni..hahahhaa....plawok3x...cuya nak terima kasih manyak2 kat suma cikgu2...cikgu ramizah, ustaz azrulsyam, ustazah maziah, ustazah ainon mardhiyah, ustaz kamel, cikgu hasnah saadan, cikgu hasnah fizik, cikgu salehani, n sume cikgu2 sys..atas tunjuk ajar kalian..tapi kalian sume, cuya tak dapat sampai ke universiti nih..hohoho~~





politeknik ungku omar




time ni masa sijil...2 tahun bersama2 dgn kawan2 n pensyarah2....lupa la PA cuya...yang cuya ingat pn saripah..n tak lupa kepada pensyarah2 yang banyak ajar cuya n kawan2 selama 2 tahun sijil..pn julaiha, en.mahmud, en.zakaria..n sume pensyarah2...hehhee




ni pic masa diploma..hohoh...ms sem akhir..rindu kat en PA nih..(alahaiiii...lupe lagi nama PA sendiri) masa nih gn kawan2 baru yang datang dari pelbagai poli..cuya lak still poli sama..politeknik ungku omar..hohoho..papehal, walaupun setahun kitorg bersama, tapi banyak bnda kitorg da lalui..maceh banyak2 kat pensyarah2 yang mengajar cuya n kawan2....jasa kalian tkkan dilupakan..hehehehe






universiti tun hussien onn, johor




hehehe..terpaksa letak pic nih sbb takde pic kelas..tapi papehal, cuya nk ucapkan banyak3x terima kasih kat pensyarah uthm sebab ajar cuya n kawan2 dari sem 1 smpai sem 2..habis sudeh semester 2 cuya...skang ni, cuya cuti 4bulan..!!!wehuuuu....!! hahahaha....





hohoho...da nmpak flow kn3x?? dari cuya kecik smpai beso gedabak camnih...best kan bila ingat balik kenangan2 dolu2x?? hehhee...well, pe yg penting, jasa n pengorbanan guru2 amatlah besar...cuya sangat3x menghormati guru2 nih..tanpa mereka, cuya takkan kenal huruf..takkan pandai membaca...takkan pandai mengira...huhuhuhu...cuya sayang cikgu2 dan pensyarah cuya...heeee~~

Sunday, May 15, 2011

LAME TAK HAPDET BLOG~~



Lamenyer cuya tak hapdet blog nih....da berabuk habuk daa...fuh...!!! syuh3x...habuk2 segala.....





hahahaha....so sowi wat kawan3 cuya..kawan2 bloogger cuya...cuya lame tak hapdet blog sbb cuya agak bz sangat3x..paling utama sebab nak exam...lagi la tak dapat nak hapdet blog..wuuuu~~


ok2..cuya cite mane2 yang sempat ekkk...




1. cuya bz study cam bese laaa.....bermula dengan hubungan etnik, kemudian construction engineering...pastu mathematic 2, hydraulic n last mechanic of material....wahahaha~ memang study sampai tak cukup tido laaa...leh jadi panda nih...





2. pindah barang kt umah sewa kat parit hj rais...depan uthm jek...penat + tak best sbb mcam2 kejadian da blaku...antaranya, bumper kete kawan cuya jatuh..huh! bumper depan lak tuh..memang takot wooo~ pe lagi, kitorg lekat dgn tape pastu bawa pelan2 g bengkel..alhamdulillah, settle sudehhh...takot wooo~ tapi pastu..kitorg tros g bp mall tgk cite
 kongsi..!! wahahahhaa...dari tahun lepas kitorg tgk trivia dia..last2 dapat gak tgk..best woooo!!!










3. cuya balik umah!! best3x jumpa mak, ayah, ablong, abgyin n last...jumpa dak kecik nih..khalishah..!! rindu sangat3x kat dia...nasib la dia kenal cuya..kalau tak sedeyyyy~~ maen2 dgn dia....cuap dia makan...mandikan dia....rindu sangat3x kat dia lepas sudey~~








4. eh3x...lupe lak...ada benda cuya lupe nak gitau~ sebelum exam, cuya sempat g jmpa heroku~~ sumber inspirasi cuya~~ bila rindu shoot g sane..n dapat hadiah sweet..dapat che'tot....hahahha
da jumpa nih,dapat semangat nak study..hehehe...rindu sangat3x kat dia...pasni 4 bulan tak dapat jmpa dia.takpela...insyaAllah, ada masa leh jumpa lagi...janji, masing2 jaga hati untuk bersama2 selama2nya...sayang heroku...mmmuaaahhh!!! hahahhaa~~


cuya n che'tot



cayang che'tot



pe che' tot bisik tuh...hehehe




hahahaha...pe lagi nak citer ekkk~~ lupe laaaa...skang mood nak konvo diploma kat puo nanti..tak sabo3 rasenyer...wheeeuuu!!!best3x...