Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Friday, December 7, 2012

MUHAMMAD DANISH IRFAN BIN MOHD IZLIN

hehehe...nama tuh ialah nama anak buah cuya :))

ni la new born baby :)

welcome to the world my handsome little nephew :)

semoga danish irfan menjadi anak soleh & baik budi pekerti...
  



p/s : tak sabar nak balik umah!!! HOMESICK! 

JUMAAT DAY :)




hari JUMAAT juga disebut sebagai penghulu segala hari...dan dengan hari ini laa cuya dapat anak buah baru!!!








nama diberi DANISH IRFAN..anak abgyin n kak ela :)






tapi lom ada pic baby lagi sbb cuya ada kat johor nih :( tahun depan baru balik...wuuu~~~
(padahal tahun depan lg beberapa minggu lg)





nanti cuya upload taw...


thats all!!! hepi sangat3x~~

Wednesday, December 5, 2012

JUST WANT TO SHARE~

Bukan sume perkara baik yang kita buat, kita harapkan orang lain untuk wat benda sama gak kn??
tapi, buatla baek kat sume orang walaupun orang tuh wat jahat kat kiter..
hehehe..




pastu, your problem is your problem..so, jangan lepaskan masalah kat orang.. takot2 nanti, orang tuh taktaw pape tibe2 terlibat skali




wekkkk~~

pastu, papehal..cheer up!! bersangka baik atas sume perkara yang wat kiter sedey..atleast, benda tuh dapat tenangkan kiter... "breath in...breath out" fuuuhhhhhhhhh~~

tu jek stakat nih!!!

HOLAAAAA!!!

lamenyer tak hapdet belog cuya yg serabai nih...

siyesss....cuya memang3x busy this sem..nk chat wif other fren pon tak nyempat2..hahahhaa

papehal, cuya akan cuba utk luangkn ms lagi kt blog ekkk..





tu jek..kbai..ASSALAMUALAIKUM :)

Sunday, August 19, 2012

AIDILFITRI 2012

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI KAWAN2 CUYA 

pagi2..lepas solat subuh berjemaah & takbir same2, kami bersiap2 la nak gi masjid/surau untuk menunaikan solat raya aidilfitri...

lepas balik solat, kami pon bersiap2 untuk snap2!!

hahahahhahahaha


sebenarnya tujuan cuya yang nih laaa....

my feveret momont....... SNAP FAMILY PICTURE!!!!

yehaaaa....!!!

berikot pic2 kami

ni la cuya...!!



DUCK FACE...!!! bersama akak iparku..kak ela



abgyin....kak ela....& baby dalam pewot!!!



cuya & mak



1 hepi family yg lom cukup korem~~



ayah & mak



cuya & afiq yg giles2



tambah dgn abgyin~ apsal muke same???? hahahaha



bile gile2 datang menjelma.....




sebenarnya banyak lagi..tapi berok cuya nih lembab gilesss...so...stakat ni jek cuya dpt upload....wuu~~
t ada lagi coming soon~~
tunggu......




k la kawan2...bai2

PERSIAPAN RAYE YG TRAGIS T_____T



cuya sangat2 sedey.....




kawan2 nak taw tak sebab pe???



meh cuya citekan kronologi peristiwa harini.. (wahhh! ayt hebat seyhhhh)



PAGI....
ikot ayat shopping laok2 nak wat mee rebos...(nyum3x)
mood : happy + agak penat

TENGAHARI...
stat mengemas rumah
kemas bilik
kemas bilik air
lubang tersumbat
jadi macgyver jap...korek2 lobang
jumpa pelbagai barangan
jumpa cicak
lompat + jerit + lari pecut!
gitau kat mak...ayah...suh bunuh..
mak kate tak baek...
ayah terpaksa naek...cicak takde :(
sambung jadi macgyver balik...
jumpa cicak lagi!
pecut lagi! jerit lagi! plus, nanges kat ayah...
ayah gi tengok...cicak hilang lagi...
mood: penat!! takot!!! grrrr~~


PETANG....
gitau ayah lubang tandas tersombat...
ayah plak jadi macgyver...
sambel2 tunggu ayah...
maen pelentik bulu mata...

ketip kuat2...bulu mate terpotong!!!!

WAAAAAAAAAAAA........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
cuya betol2 sedey....
mood: sedey yang amat!!!




persiapan raye sungguh tragis...
alhamdulillah...adik cuya, afiq... dia da beli bulu mate palsu...
insyaAllah..leh cover utk sok smpai la bulu mate da tumbuh comey....

k kawan2 :)

cuya nak ucapkan..

SELAMAT HARI RAYE MAAF ZAHIR BATIN...
AMPON MAAF DIPINTA
ANDAI KESALAHAN TANPA SEDAR YANG CUYA DA LAKUKAN...

Friday, August 17, 2012

KOSONGNYER OFIS`~

JUMAAT YANG MULIA INI CUYA DAPATI..OFIS KOSONG~~~~

teringat lak lagu NAJWA LATIF..



KOSONG~~ KOSONG~~ OH!





hahahhaha....

amboiii kome2...mentang2 nak rayerrr.. kome udah pakat2 cuti hari jumaat nih....



tk syiok laa....

hahahaha...

takpe2...nasib harini hari last koje dalam minggu nih....

sok...bermula laaa cuya bercuti sampaiiiiiiii la hari ahad lagi 1...

muhahahahahhahahahahahahahaha.......


so...dengan hati yang sungguh malas untuk wat koje membetolkan balik detailing Autocad...

(-______-||)

Wednesday, August 15, 2012

I'M BACK!!!!!



ASSALAMUALAIKUM...!!

SELAMAT BERPOSE KAWAN2.....!!

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI YANG BAKAL MENJELANG....!!!




huissshhhhH~~~~

ni tahap da lame gilessssss cuya tk hapdet belog nih...ok...da cm guwe da cuya tengok~~





SORIIIIIIIIIIIIIIIIIIII....GOMENASAIIIIII.......MINTAK MAHAPPPP..... KAWAN2X




sem lepas cuya agak bz dengan study sampai lupe tentang belog nih~~~



mesti kengkawan marah cuya....


cuya ketok ketampi 100x cmnih.....



skang nih..cuya tengah wat latihan industri kat JKR PERAK...


banyak pengalaman cuya dapat...


nanti cuya cite tentang kat sini taw....



papehal....cuya RINDUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU SANGAT2 KAT KAWAN2 SUME.....
XOXO...!!


Thursday, February 23, 2012

MATANG KE???

penah tak ada kawan2 kome ngaku diri dia matang???



TAK PENAH????  ish3x...bagus deme nih...




tapi ada dikalangan kawan2 cuya ngaku diri dia matang tapi..........errrrkkkkk.... MATANG KE?????



ni persoalan yang timbul dalam otak cuya yg mula nak berfungsi nih...



adakah matang ni boleh dikira dari segi fizikal seseorang itu semata-mata atau dari segi keperibadian dia atau kedua2nyer skali???



cuya tak paham laaa...



nape perlu didebatkan tentang matang nih padahal selama nih cuya tak pernah terfikir untuk matang mematang nih....bagi cuya kematangan seseorang itu akan datang secara semula jadi mengikut masa dan keadaan...



cuya ni matang ke tak???



hahahahaa...kalau nak tau kome tengok sendiri blog cuya pon da tau cuya ni matang ke tak matang...




tu la cuya kata kematangan seseorang akan datang dengan semulajadi..mana tau..blog cuya je childish2 tapi dalaman cuya da matang ke.... (ceeeeewaaaahhhhh!!!....geli aku)




bagi cuya, kematangan seseorang itu juga boleh dilihat dari pelbagai aspek...pemakaian, personaliti, pemikiran n macam2 lagi...jadi kome2 sume kalau tengok orang tuh pakai cam ala2 budak je jgn ingt dia tuh budak2..ntah2 pemikiran deme tuh da matang..



sama gak kalau ada tuh perangai cam budak2 tapi bila bab2 discussion atau apa2 kerja yg serius deme boleh kematangan mereka terserlah...



haaaa....kalau kome nk taw, setiap orang walaupon dia tuh 'matang' la sangat............tapi dalam sedar tak sedar kebudak budakan dia akan terserlah pada sesuatu ketika....matang ke kalau nak berebut kawan2?? cam, "ko ngan dia je...ak pon nak gak..." eeeeuuuwwwww....please laaa...cam budak2..nak berebut2 kawan2...tah ape2...



ok full stop...bak kata org, bnda remeh temeh cm habok baek jgn ambek pot laaaa..

memang pon..so, cuya wat tak heran walaupon kadang2 cuya pertikaikan matang ke kalau hal2 yg kecik secoit pon nak jadi hal??



ok laaa..da petang sgt nih..cuya gi mandi dulu.. 

papai...ASSALAMUALAIKUM....

Wednesday, February 22, 2012

TIPU MENIPU~




hai kawan2 cuya yg comey n encem....cuya datang lagi!!



(bohsingggggg......)



hahahha...shadap la org lutsinar...(gileeee..)



ok2..tkmo merapu...straight to the point..



CUYA DA TAKDE KELAS PETANG NIH...!!!! wiiieeeeeee.....!!



(hahahhaa...poyo jek..)



gini, cuya nk tanya la kawan2..penah tak kome kene tipu?? atau kome sendiri yg penipu???
haaaa...jangan cakap yg kome tak penah nipu sebab kalo kome kata tk penah tipu, nampak benor kome nipu cuya skang...





tak caya?? gini..ce kalau family kome ke...member ke...tanya kome gini :





member: weh, ko da mkn lom nih??kalo lom jom gerak gi mkn same..
kome: aku still kenyang lagi nih.takpe ko gerak dlu.. (padahal lapo gilesss tp fulus yilek pocik so terpaksa cover)




haaaaa....ni kira nipu gak la kn3x??? kome tak sedar kadang2 kejadian tipu menipu ni kerap ada dlm kehidupan seharian kita..cuma sama ada kome sedar ke tak je...



tapi menipu ni dikira berdosa tau..tapi kalau menipu untuk mengelak dari bahaya boleh kot..asalkan kita cepat2 istigfar mohon keampunan dari Allah s.w.t....nak tau contoh menipu yg blh??



budak, penculik & polis

penculik: kalo ko nak selamat, bagi no tepon umah ko..
budak: 05-4568765 (sbnrnya no pjbat polis..)
penculik: bagus..!! aku akn tepon mak bapak ko skang gak..
polis: hel....(tak habes ckp lg penculik tros potong ayat)
penculik: anak kau ada dengan aku sekarang..!! kalo ko nak anak ko selamat, ko bagi ak wang tebusan sebanyak 100 ribu ringgit...aku tunggu ko di bla bla bla~~


haaaa...bila situasi ni berlaku, maka selamat la budak bijak tuh n tertangkap la penculik bongek sebab slmba kol pejabat polis..sbnrnya ni budak ni dikira menipu gak sbb bkn bg no umah dia, tapi bila dia dlm bahaya terpaksa menipu gak..kan bijak namanya tuh?? hahahahhahah.....







TAPI CAMNE PLAK KALAU KOME LAK KENE TIPU???









haaa...ni kes berat nih..!! ada sesetengah orang bila kena tipu skali sampai bila2 dia tak percaya kat orang yg dia tipu da...tapi ada tuh tak kisah pon...cuya la tu termasuk tak kisah bila banyak kali kene tipu...



bkn pe..cuya pon kadang2 menipu gak..tapi kalau benda terang2an cuya da tau napa perlu menipu lagi ekkkkkk????



kenapa sebab jadi gitu??  sebab takut kene marah ke?? atau segan dgn cuya n kawan cuya?? ke sebab bila da terbiasa menipu baek troskan je agenda tipu menipu nih??



adoiiiiiii......pening la gini membe tipu membe...kalo menipu tkmo gi makan ke...menipu kecik2 leh la tahan lg..tp melibatkn ermmmmm.....ape ekkk?? ntah..!! cuya tak kisah pon dia nk kuar dgn sape ke...dating dgn sape ke...atleast, jangan menipu...beria2 buat cerita sensasi hiburan terkini but tujuan sebenarnya nak dating..pegi jela dating tuh...tak perlu membunga2 cam kelopak2 bunga yg jatoh2 kt blog cuya nih..payah beno org tak pandai direct..




skang ni, cuya n kawan2 laen da tau da dia kuat menipu..so, kadang klo dia nk kuar bg alasan pjg lebar, cuya cpt je da dpt tangkap tujuan asal dia pe?? so, i keep my mouth shut n never care bout this anymore...



hoho...ayat kejam jek cuya nih..tp tu laaa..lg di layan kang makin pjg lebar ayat berbunga n cuya takot main byk lak ayt tipu dia..so, takpe laaa..sabo jela ye....



ok laaa...stakat tu je celoteh cuya..cuya suke celoteh petang2 sbb da tkde keje nak wat~ *wink3x... hehehe :P



k la kawan...papai...ASSALAMUALAIKUM...

Tuesday, February 21, 2012

SKOLA BERMULA~

aummm cakkkk!!!!






cuya da leh online daaa...skang cuya ada kt bt pahat johor...da stat blaja daa..wuuu~






tp first day nih, cam bese dgn sem2 lepas, mesti akan dtg FKAAS (fakulti kej. awam & alam sekitar) n jumpa lecturer mintak sign borang daftar...





tapi sem nih, gi kat bangunan baru lak tuh..sume lecturer da berpindah kt situ..so, berpusing bertawaf la cuya gn kawan2 gi cari blik lecturer laaa..kol2 lecturer PA cuya byk2 kali..tp tk dapat2...sampai last skali gi tros jumpa penyelaras student...en anuar salleh...(maceh encik)..







dan kalo kawan2 nak taw...jadual bg sem nih sgt tk brape best sbb isnin padat sgt :( kul 8.00 pagi smpai la kul 7.00 mlm...dgn lab geotek lagi..adehhhh~~~ tapi alhamdulillah tkde kls mlm..wuwuwuwu~~
sangat letih smpai nak tido awal...(pigidahhhh....kate tido awal...)








hahhahhahhaa....






ok laaa...da pnt ni..nk tido laaa..sok ada makmal alam sekitar lak..tata lalink2x sume...mmmmuaaaahhh~

Tuesday, February 14, 2012

TAKDE LINE TENET~







ASSALAMUALAIKUM kawan2 cuya..!!








lama da tak hapdet belog nih.... (rindu kome sume.....)




sebenarnya umah cuya da tak dapat line tenet daa.... diatas sebab2 tertentu...(sebenarnya...sobs3x.....)




ni pon dapat online atas ehsan abang cuya sbb hp dia leh wifi tenet :)




so cuya guna la peluang yang ada untuk hapdet jap.....




dalam minggu nih, cuya tak dapat nk hapdet belog cuya nih...




tapi INSYAALLAH...




minggu depan cuya akan hapdet belog cuya... (kalo boleh hari2... )




sebab minggu depan cuya kat batu pahat da...(malasnyerrrr nak g saneeee~~)









hehehhe..ok la kawan2...cuya nak titun dulu taw....




maaf sangat2 tak dapat nk jalan2 belog kome2 dalam beberapa hari nih....




ok2...cayang cume...kiss manyak2 (mmmmuaaaaahhhhhh10000x)







nite2 sume ASSALAMUALAIKUM....