Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Saturday, January 21, 2012

KEPERIBADIAN DARI CARA TIDUR

huarghhh~~ cuya da ngantok daa...mana taknyer, tengok jam da kul 2.00 pagi..hehehe..memang akan jadi panda la cuya..takpe2, panda comey pon ok kan?? (eeuuuwwww!!)

kali nih cuya nak citer sket tentang posisi tidur kiter sume..haa, setiap orang ada cara tidur masing2 dan menurut kajian Pengarah Khidmat Nasihat dan Penilaian tidur, University of Surrey di selatan England, Profesor Cris Idzikowski telah mengenal 6 cara tidur yang paling popular..antaranya





1. janin dalam kandungan


* digambarkan sebagai seorang yang tabah dari segi luaran, tetapi begitu sensitif.....

* seorang yang pemalu apabila bertemu seseorang, tetapi lama kelamaan relaks...





2. batang balak (tido tegak je~)


* orang yang tidur cam ni tergolong dalam kelompok mereka yang tidak serius dan gemar bersosial....

* mereka mudah diperdayakan kerana mudah percaya pada orang yang tak dikenali....





3. mengiring dan tangan menghala ke depan


* seorang yang terbuka, tetapi sinikal dan mudah sangsi terhadap orang lain.....

* lambat membuat satu-satu keputusan, tetapi sukar mengubah keputusan yang dah dibuat...





4. tentera


* tergolong sebagai pendiam, tidak banyak bercakap untuk melahirkan idea atau perasaannya.....

* mereka juga tidak suka heboh-heboh tentang sesuatu perkara, tetapi pada masa yang sama meletakkan diri pada satu piawaian yang tinggi.....





5. jatuh bebas


* mudah berkawan dengan sesiapa saja dan suka bertindak melulu.....

* perasaaan mereka mudah tegang dan cepat tersinggung....

* biasanya, mereka juga tidak suka dikritik atau situasi yang ekstrem.....





6. tapak sulaiman


* mereka boleh dijadikan kawan kerana selalu sedia menjadi pendengar yang baik......

* sentiasa membantu jika perlukan pertolongan....

* secara umum, mereka tak suka menjadi perhatian orang lain....










so, kawan2?? ada tak yang sama sifat korang dgn cara tidor korang tuh??hehehe..sume ni kajian semata2, tapi hanya Allah s.w.t sahaja tahu segala2nya..





tu cara tidur yang popular, tapi kalau cara tidur kat gambar bawah nih, cuya tak taw la..letih sangat kot..!! hahaha....




















setakat tu je la untuk hari ini..cuya pon da ngantok giles tahap gaban nih...sok cuya meraban lagi ekk?? papai uollss...mmuaaahhh..!! nite2....ASSALAMUALAIKUM...

p/s : kredit 2 http://www.wangcyber.com atas info nih :) & also pakcik GOOGLE sbb gambo2 best nih :))

1 comment:

Anonymous said...

hahaha...cam same jek :P