Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Thursday, February 23, 2012

MATANG KE???

penah tak ada kawan2 kome ngaku diri dia matang???



TAK PENAH????  ish3x...bagus deme nih...




tapi ada dikalangan kawan2 cuya ngaku diri dia matang tapi..........errrrkkkkk.... MATANG KE?????



ni persoalan yang timbul dalam otak cuya yg mula nak berfungsi nih...



adakah matang ni boleh dikira dari segi fizikal seseorang itu semata-mata atau dari segi keperibadian dia atau kedua2nyer skali???



cuya tak paham laaa...



nape perlu didebatkan tentang matang nih padahal selama nih cuya tak pernah terfikir untuk matang mematang nih....bagi cuya kematangan seseorang itu akan datang secara semula jadi mengikut masa dan keadaan...



cuya ni matang ke tak???



hahahahaa...kalau nak tau kome tengok sendiri blog cuya pon da tau cuya ni matang ke tak matang...




tu la cuya kata kematangan seseorang akan datang dengan semulajadi..mana tau..blog cuya je childish2 tapi dalaman cuya da matang ke.... (ceeeeewaaaahhhhh!!!....geli aku)




bagi cuya, kematangan seseorang itu juga boleh dilihat dari pelbagai aspek...pemakaian, personaliti, pemikiran n macam2 lagi...jadi kome2 sume kalau tengok orang tuh pakai cam ala2 budak je jgn ingt dia tuh budak2..ntah2 pemikiran deme tuh da matang..



sama gak kalau ada tuh perangai cam budak2 tapi bila bab2 discussion atau apa2 kerja yg serius deme boleh kematangan mereka terserlah...



haaaa....kalau kome nk taw, setiap orang walaupon dia tuh 'matang' la sangat............tapi dalam sedar tak sedar kebudak budakan dia akan terserlah pada sesuatu ketika....matang ke kalau nak berebut kawan2?? cam, "ko ngan dia je...ak pon nak gak..." eeeeuuuwwwww....please laaa...cam budak2..nak berebut2 kawan2...tah ape2...



ok full stop...bak kata org, bnda remeh temeh cm habok baek jgn ambek pot laaaa..

memang pon..so, cuya wat tak heran walaupon kadang2 cuya pertikaikan matang ke kalau hal2 yg kecik secoit pon nak jadi hal??



ok laaa..da petang sgt nih..cuya gi mandi dulu.. 

papai...ASSALAMUALAIKUM....

Wednesday, February 22, 2012

TIPU MENIPU~




hai kawan2 cuya yg comey n encem....cuya datang lagi!!



(bohsingggggg......)



hahahha...shadap la org lutsinar...(gileeee..)



ok2..tkmo merapu...straight to the point..



CUYA DA TAKDE KELAS PETANG NIH...!!!! wiiieeeeeee.....!!



(hahahhaa...poyo jek..)



gini, cuya nk tanya la kawan2..penah tak kome kene tipu?? atau kome sendiri yg penipu???
haaaa...jangan cakap yg kome tak penah nipu sebab kalo kome kata tk penah tipu, nampak benor kome nipu cuya skang...





tak caya?? gini..ce kalau family kome ke...member ke...tanya kome gini :





member: weh, ko da mkn lom nih??kalo lom jom gerak gi mkn same..
kome: aku still kenyang lagi nih.takpe ko gerak dlu.. (padahal lapo gilesss tp fulus yilek pocik so terpaksa cover)




haaaaa....ni kira nipu gak la kn3x??? kome tak sedar kadang2 kejadian tipu menipu ni kerap ada dlm kehidupan seharian kita..cuma sama ada kome sedar ke tak je...



tapi menipu ni dikira berdosa tau..tapi kalau menipu untuk mengelak dari bahaya boleh kot..asalkan kita cepat2 istigfar mohon keampunan dari Allah s.w.t....nak tau contoh menipu yg blh??



budak, penculik & polis

penculik: kalo ko nak selamat, bagi no tepon umah ko..
budak: 05-4568765 (sbnrnya no pjbat polis..)
penculik: bagus..!! aku akn tepon mak bapak ko skang gak..
polis: hel....(tak habes ckp lg penculik tros potong ayat)
penculik: anak kau ada dengan aku sekarang..!! kalo ko nak anak ko selamat, ko bagi ak wang tebusan sebanyak 100 ribu ringgit...aku tunggu ko di bla bla bla~~


haaaa...bila situasi ni berlaku, maka selamat la budak bijak tuh n tertangkap la penculik bongek sebab slmba kol pejabat polis..sbnrnya ni budak ni dikira menipu gak sbb bkn bg no umah dia, tapi bila dia dlm bahaya terpaksa menipu gak..kan bijak namanya tuh?? hahahahhahah.....







TAPI CAMNE PLAK KALAU KOME LAK KENE TIPU???









haaa...ni kes berat nih..!! ada sesetengah orang bila kena tipu skali sampai bila2 dia tak percaya kat orang yg dia tipu da...tapi ada tuh tak kisah pon...cuya la tu termasuk tak kisah bila banyak kali kene tipu...



bkn pe..cuya pon kadang2 menipu gak..tapi kalau benda terang2an cuya da tau napa perlu menipu lagi ekkkkkk????



kenapa sebab jadi gitu??  sebab takut kene marah ke?? atau segan dgn cuya n kawan cuya?? ke sebab bila da terbiasa menipu baek troskan je agenda tipu menipu nih??



adoiiiiiii......pening la gini membe tipu membe...kalo menipu tkmo gi makan ke...menipu kecik2 leh la tahan lg..tp melibatkn ermmmmm.....ape ekkk?? ntah..!! cuya tak kisah pon dia nk kuar dgn sape ke...dating dgn sape ke...atleast, jangan menipu...beria2 buat cerita sensasi hiburan terkini but tujuan sebenarnya nak dating..pegi jela dating tuh...tak perlu membunga2 cam kelopak2 bunga yg jatoh2 kt blog cuya nih..payah beno org tak pandai direct..




skang ni, cuya n kawan2 laen da tau da dia kuat menipu..so, kadang klo dia nk kuar bg alasan pjg lebar, cuya cpt je da dpt tangkap tujuan asal dia pe?? so, i keep my mouth shut n never care bout this anymore...



hoho...ayat kejam jek cuya nih..tp tu laaa..lg di layan kang makin pjg lebar ayat berbunga n cuya takot main byk lak ayt tipu dia..so, takpe laaa..sabo jela ye....



ok laaa...stakat tu je celoteh cuya..cuya suke celoteh petang2 sbb da tkde keje nak wat~ *wink3x... hehehe :P



k la kawan...papai...ASSALAMUALAIKUM...

Tuesday, February 21, 2012

SKOLA BERMULA~

aummm cakkkk!!!!






cuya da leh online daaa...skang cuya ada kt bt pahat johor...da stat blaja daa..wuuu~






tp first day nih, cam bese dgn sem2 lepas, mesti akan dtg FKAAS (fakulti kej. awam & alam sekitar) n jumpa lecturer mintak sign borang daftar...





tapi sem nih, gi kat bangunan baru lak tuh..sume lecturer da berpindah kt situ..so, berpusing bertawaf la cuya gn kawan2 gi cari blik lecturer laaa..kol2 lecturer PA cuya byk2 kali..tp tk dapat2...sampai last skali gi tros jumpa penyelaras student...en anuar salleh...(maceh encik)..







dan kalo kawan2 nak taw...jadual bg sem nih sgt tk brape best sbb isnin padat sgt :( kul 8.00 pagi smpai la kul 7.00 mlm...dgn lab geotek lagi..adehhhh~~~ tapi alhamdulillah tkde kls mlm..wuwuwuwu~~
sangat letih smpai nak tido awal...(pigidahhhh....kate tido awal...)








hahhahhahhaa....






ok laaa...da pnt ni..nk tido laaa..sok ada makmal alam sekitar lak..tata lalink2x sume...mmmmuaaaahhh~

Tuesday, February 14, 2012

TAKDE LINE TENET~







ASSALAMUALAIKUM kawan2 cuya..!!








lama da tak hapdet belog nih.... (rindu kome sume.....)




sebenarnya umah cuya da tak dapat line tenet daa.... diatas sebab2 tertentu...(sebenarnya...sobs3x.....)




ni pon dapat online atas ehsan abang cuya sbb hp dia leh wifi tenet :)




so cuya guna la peluang yang ada untuk hapdet jap.....




dalam minggu nih, cuya tak dapat nk hapdet belog cuya nih...




tapi INSYAALLAH...




minggu depan cuya akan hapdet belog cuya... (kalo boleh hari2... )




sebab minggu depan cuya kat batu pahat da...(malasnyerrrr nak g saneeee~~)









hehehhe..ok la kawan2...cuya nak titun dulu taw....




maaf sangat2 tak dapat nk jalan2 belog kome2 dalam beberapa hari nih....




ok2...cayang cume...kiss manyak2 (mmmmuaaaaahhhhhh10000x)







nite2 sume ASSALAMUALAIKUM....

Monday, February 6, 2012

BOSAN TANPA INTERNET~

waaa....lme nyer tak online (padahal baru 2hari...cet!!)

hehehe...bukan pe..jiran cuya tuh..balik kampung kot..tu yg tak tutup modem dia kot..OPPSSS!! :p

(alamekkkk~~ kantoi....)

ok2..takde pape..saje menggila..nothing2...(ubah topik)

ni nak cite ttang anak buah cuya...name dia NUR KHALISHAH SUFIA BT MOHD IKRAM..yg ayah dia la abglong cuya..

tadi baru jek datang umah..sian dia baru pas demam..hehhe..tapi harini dia best sangat..dgn mulut potpet2..suke sgt ikot pe org ckp n wat..pastu dia kuat mkn..

takmo ckp byk..cuya tnjuk gambo dia...





masa ni, dia baru lahir..umo pon tk samp sehari pon...hehehe



ni lak dia da setahun..da pndai jalan2, pegang hp, cmpak hp



ni lak umo da 2 tahun..nk msuk 3 thn daa..posing utama dia ni laa..






haaa...tu la antara gambo2 anak buah cuya yg cuya paling sayang.... (padahal baru ada sorang jek..hehe)

ok laa...nak tido dulu..sok cuya sambung berceloteh ye..

nite2...ASSALAMUALAIKUM..

Thursday, February 2, 2012

MATA OH MATA

sejak kelmarin lagi kelopak mata belah kanan cuya nih kenyit2....



ada tanda2 ke mata gedik2 nih??



so..cuya pon tanyer la kawan2 cuya yg budiman... dan berikut merupakan jawapan mereka...jeng3x..



kawan 1: ada orang rindu la tuh....

kawan 2: haa...nk dapat duit nih...

kawan 3: tanda2 nak dapat suami..





hahahha..jawapan kedua paling best skali..nak dapat duit tuh...mata cuya da bersinar2 duit nih..*blink3x


tapi yg ketiga is da best...wakakakakkaa  (ok, cuya gatai~)





tapi cuya tetap tak puas hati dengan jawapan2 sekalian...so, cuya pon gi tnyer pakcik google tentang hal nih...
& cuya dapat la jawapan dari segala2nya..jeng3x...




dari blogger iman & islam (klik utk tau gerakkn tubuh) mengatakan, kalau kelopak mata atas kanan bergerak2 maknanya, cuya beroleh harta yg dibawa oleh keluarga jaoh..owhhh~~ shapa itu yaaa....?? hmmm~~ 



takpe2, search lagi...






ni cuya dapat dari ESIR (klik kalau nk gi sane) & cuya dapat apa makna tersirat dan terselirat sebalik kelopak mata atas belah kanan cuya nih tergedik2...





mengikut beliau yg diambil dari THE BLOG FROM ANOTHER DIMENSION (klik klo nk bace lebey2 :p) nama saintifik simptom ni adalah MYOKYMIA..mengikut kata pakar, simptom ini terjadi akibat pergerakan otot di bahagian kelopak mata atas dan kadang2 di bahagian kelopak mata bawah. amat berkait rapat dengan stress, keletihan, kurang tido & overdose minum kopi. ada juga yang berpendapat simptom ni akibat kurang vitamin..hehehe






hmmmm....cuya agak berpuas hati dengan jawapan nih..so, takleh nk percaya tanda2 mengarot tuh..kang jatoh syirik tak ke naya..NAUZUBILLAHIMINAZHALIK....




ok laaa..takmo ngarot2 daa..cuya pon da puas hati dgn jawapan kawan2 sekalian..nak gi tengok cite DANNY PHANTOM...papai....ASSALAMUALAIKUM...


p/s; maceh pakcik google :)

Wednesday, February 1, 2012

MAK KU PLAK DEMAM~~

haishhh...ni kes demam berjangkit nih..





mula2 ayah..pastu mak...



huhuhu..takpela..mak ayah pon redha dgn dugaan nih..


(bila demam, terhapos dosa kecik..asalkn redha)



so...cuya pon redha...



TAPI......




cuya kena wat sesuatu...



ciapkan protection...



camni...

WATCHHAAAAA..!!!


hahahhaa...mesti demam takot nak datang..siap ada atromen lagii...





(elehhh...poyo~ kang sakit panggil mak gak...werrrkkkk!!!)





sape cakap tuh??? panggil altromen kang fire demam2 tuh..




haahahha...kawan2...jage kesihatan taw..cuaca skang tak menentu..banyak2kan minum air..





cuya pon ingatkan untuk diri cuya gak..hehhee



tu jek..nak gi tengok2 mak ayah jap..




papai..ASSALAMUALAIKUM...


p/s: gambo ultraman hasil culikan pakcik google..hehehe :p