Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Thursday, February 2, 2012

MATA OH MATA

sejak kelmarin lagi kelopak mata belah kanan cuya nih kenyit2....



ada tanda2 ke mata gedik2 nih??



so..cuya pon tanyer la kawan2 cuya yg budiman... dan berikut merupakan jawapan mereka...jeng3x..



kawan 1: ada orang rindu la tuh....

kawan 2: haa...nk dapat duit nih...

kawan 3: tanda2 nak dapat suami..





hahahha..jawapan kedua paling best skali..nak dapat duit tuh...mata cuya da bersinar2 duit nih..*blink3x


tapi yg ketiga is da best...wakakakakkaa  (ok, cuya gatai~)





tapi cuya tetap tak puas hati dengan jawapan2 sekalian...so, cuya pon gi tnyer pakcik google tentang hal nih...
& cuya dapat la jawapan dari segala2nya..jeng3x...




dari blogger iman & islam (klik utk tau gerakkn tubuh) mengatakan, kalau kelopak mata atas kanan bergerak2 maknanya, cuya beroleh harta yg dibawa oleh keluarga jaoh..owhhh~~ shapa itu yaaa....?? hmmm~~ 



takpe2, search lagi...






ni cuya dapat dari ESIR (klik kalau nk gi sane) & cuya dapat apa makna tersirat dan terselirat sebalik kelopak mata atas belah kanan cuya nih tergedik2...





mengikut beliau yg diambil dari THE BLOG FROM ANOTHER DIMENSION (klik klo nk bace lebey2 :p) nama saintifik simptom ni adalah MYOKYMIA..mengikut kata pakar, simptom ini terjadi akibat pergerakan otot di bahagian kelopak mata atas dan kadang2 di bahagian kelopak mata bawah. amat berkait rapat dengan stress, keletihan, kurang tido & overdose minum kopi. ada juga yang berpendapat simptom ni akibat kurang vitamin..hehehe






hmmmm....cuya agak berpuas hati dengan jawapan nih..so, takleh nk percaya tanda2 mengarot tuh..kang jatoh syirik tak ke naya..NAUZUBILLAHIMINAZHALIK....




ok laaa..takmo ngarot2 daa..cuya pon da puas hati dgn jawapan kawan2 sekalian..nak gi tengok cite DANNY PHANTOM...papai....ASSALAMUALAIKUM...


p/s; maceh pakcik google :)

5 comments:

Yana Libra said...

Jawapan last sekali yang paling logik..hehe~ :)

syura ramli said...

btol2x..cuya kurg tido kot sbb asyik men game :P

Sarah Syahira said...

so sekarang dah menemui jawapannya :)

Koding said...

Mata bertentang..
dan hati mula tertawan...
siang dan malam terbayang2...

miss faten said...

Wah bagus betul siap carik jawapan macam ni :D


Kagum!


Tapi dalam keluarga saya cakap kalau mata dok berkelip-kelip tu tandanya nak jumpa orang jauh. Wallahualam sebab probability nak jadi betul tu sikit sangat. HAHA.